De wasmachine geeft een onaangename geur af

Probleem:
  • De wasmachine geeft een onaangename geur af
  • Hoe reinig ik de wasmachine?
  • Er vormen zich donkere of zwarte schimmelvlekken op de rubberen afdichting van de wasmachines
Heeft betrekking op:
  • Wasmachine voorlader (ingebouwd en vrijstaand)
  • Wasmachine bovenlader
  • Was/droogcombinatie
Oplossing:

1. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel, vermijd het gebruik van uitsluitend koude programma's en voer regelmatig warme programma's/wasbeurten uit.

2. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, in overeenstemming met de instructies van de fabrikant.

3. Laat de deur na elke wasbeurt altijd op een kier/een beetje open, en open de wasmiddellade een beetje indien mogelijk, zodat de machine kan drogen tussen de wasbeurten.

4. Controleer of de wasmachine warm wordt als u een zeer warme was begint.

De deur moet warm blijven tijdens het programma (dit kan na ongeveer anderhalf uur worden gecontroleerd).

5. Voer regelmatig een onderhoudswasbeurt op 95 °C uit met een wasmachinereiniger om onaangename geurtjes en afzettingen rond de deur te vermijden.

Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw apparaat is geleverd voor gedetailleerde instructies. Wij bevelen het gebruik van gespecialiseerde wasmiddelen aan die verkrijgbaar zijn in onze Webshop.

6. De wasmiddellade reinigen:

• Verwijder eventuele resten uit elk compartiment door het onder heet stromend leidingwater te spoelen.
  • Verwijder de lade en verwijder met een gepaste borstel (te reinigen met een oude tandenborstel) al het vuil en opgedroogde poeder/vloeistof uit elk gedeelte

7.Reinig de pomp en het pluizenfilter, inclusief het pompblad (als het pompblad zichtbaar is, draai het met een potlood en plaats het filter terug).

• Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw apparaat is geleverd voor gedetailleerde instructies.
  • Schakel het apparaat uit.
  • Open de deur van het pluizenfilter en plaats de lekbak eronder.
  • Tap al het water af uit de machine door de afvoerslang langs het filter te openen.
  • Verwijder het filter door het linksom te draaien (meermaals en stevig met de hand).
  • Reinig het filter en het pomphuis onder stromend water en plaats het filter terug.
  • Sluit de afvoerslang en breng ze terug aan op de oorspronkelijke plaats.
  • Sluit de klep naar het pluizenfilter.

8. De afdichting van de wasmachine reinigen:

Er vormen zich vaak donkere of zwarte schimmelvlekken op de rubberen afdichtingen van wasmachines.

• U kunt de schimmel verwijderen met natriumcarbonaatkristallen, dik bleekwater of een reinigingsmiddel voor vaatwassers, dat hardnekkige schimmel en zeeppoederresten helpt oplossen.
  • Zorg dat u tijdens deze reiniging rubber handschoenen en een beschermende bril draagt.

9. De wasmachine aan de buitenkant reinigen:

• Gebruik een in een zacht universeel wasmiddel of afwasmiddel gedrenkte doek, omdat wasmachines vaak vervaardigd zijn uit gebakken email.
  • Wrijf voorzichtig langs de buitenkant van de wasmachine.
  • U merkt mogelijk dat pluizen en waspoederspetters dikke, vettige vlekken op de wasmachine hebben achtergelaten.
  • Een beetje warm water en een doek zijn doorgaans voldoende om dit schoon te maken.
  • Probeer de hoeken en randen schoon te maken met behulp van een wattenstaafje.

10. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.

Belangrijk: U dient geen technicus op te roepen voor advies over de reiniging, tenzij er een fout wordt weergegeven op het apparaat.