Was/droogcombinatie reinigen

Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoud uitvoert. Ontkoppel geen elektrische of functionele componenten zonder in eerste instantie advies aan Electrolux te vragen, aangezien dit de garantie kan beïnvloeden.

De was/droogcombinatie reinigen

Het wordt aanbevolen dat u het apparaat alleen met water en zeep schoonmaakt. Verzachtingsmiddelen in schoonmaakmiddelen kunnen gevolgen hebben voor plastic, waardoor het broos wordt en er krassen op komen. Zie ook de gebruikershandleiding voor instructies over het onderhouden van het apparaat. Het is mogelijk het betreffende component te vervangen door een onderdeel uit de webshop.

• Voer een onderhoudswasbeurt op 95 °C uit met een wasmachinereiniger om onaangename geurtjes en afzettingen rond de deur te vermijden.
  • Volg de onderstaande stappen om te zorgen dat u het filter goed reinigt:
    • Schakel het apparaat uit.
    • Open de deur van het filtercompartiment en plaats de lekbak eronder.
    • Leeg al het water uit de machine door het filter los te maken.
    • Trek het filter naar buiten. Draai het een aantal keer stevig linksom, met de hand of met behulp van een tang.
    • Maak het filter schoon onder stromend water en zet het weer terug in de machine. Maak ook de pompschoepen schoon, als deze zichtbaar zijn. Zie de gebruikershandleiding.
    • Maak het filter weer vast.
    • Sluit de deur naar het filtercompartiment.

Het apparaat is nu klaar voor gebruik. De volgende keer dat u een wasprogramma uitvoert, controleert u of het niet lekt. Sommige modellen bevatten ook een ingebouwd schoonmaakprogramma, dat kan worden geactiveerd. Zie de gebruikershandleiding.

Het wasmiddeldoseerbakje reinigen

Het kan soms gebeuren dat er schimmel in het apparaat ontstaat.

Verwijder eventuele resten uit elk compartiment door het onder heet stromend water te wassen. Verwijder het doseerbakje en gebruik een oude tandenborstel om vuil en opgedroogd(e) zeeppoeder/-vloeistof uit elk onderdeel te verwijderen.

• De afdichting van de wasmachine reinigen:
    • De rubber afdichtingen op wasmachines worden vaak bedekt met donkere of zwarte schimmelvlekken. Gebruik soda, dik bleekmiddel of afwasmachinereiniger om de schimmel te verwijderen. Dit helpt eventuele resterende schimmel- en zeeppoederresten oplossen. Zorg dat u tijdens het schoonmaken rubber handschoenen en een beschermende bril draagt.
  • Extern:
    • Wasmachines worden vaak gemaakt met een emaillelaag. De beste oplossing is het te reinigen met een doek die wordt ondergedompeld in een mild universeel reinigingsmiddel of afwasmiddel.
    • Wrijf voorzichtig langs de buitenkant van de wasmachine. U merkt mogelijk dat pluizen en waspoederspetters dikke, vettige vlekken op het apparaat hebben achtergelaten. Een beetje warm water en een doek zijn doorgaans voldoende om dit schoon te maken. Probeer de hoeken en randen schoon te maken met behulp van een wattenstaafje.

GEBRUIK GEEN AGRESSIEVE REINIGINGSMIDDELEN

• Problemen met hard water

• Als uw machine last heeft van kalkaanslag, voegt u ontkalkingsmiddel aan het wasmiddel toe.

Meer informatie over de aanbevolen schoonmaakproducten vindt u in onze webshop.