Wasmachine verandert tijd van programma

Probleem:
  • De wasmachine verlengt of verkort de tijd van het gekozen programma

Heeft betrekking op:
  • Wasmachine

• Wasdroogcombinatie

Oplossing:
  1. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel zoals aangegeven op de verpakking van het wasmiddel.

2. Wasmachines met gewichtsensor: kies eerst een programma, doe daarna het wasgoed in de machine. Op deze manier werkt de gewichtsensor het best.

3. U kunt, indien nodig, de optie tijd besparen of kort gebruiken.

Oorzaak:
  • Het apparaat past de programmaduur aan op de belading. Een programma kan daarom soms langer (of korter) duren dan u gewend bent. Houd daarbij rekening mee dat onze wasmachines langzamer opwarmen omdat dit energiezuiniger is.
  • De soort en de hoeveelheid wasgoed hebben invloed op de tijd.
  • Te veel wasmiddel kan schuimvorming veroorzaken, waardoor de tijd aangepast kan worden gedurende het programma.