Vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer

Probleem:
  • Vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer
Heeft betrekking op:
  • inbouwvaatwasser
  • vrijstaande vaatwasser
Oplossing:

1. Reset uw apparaat

• Haal de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact, wacht 1 minuut en sluit hem weer aan.
  • U kunt de stroom ook uitschakelen met behulp van de zekeringen/schakelaars in de groepenkast.
  • Als u de machine hebt verplaatst en vervolgens weer in de juiste positie hebt geduwd, is het belangrijk ervoor te zorgen dat geen enkele slang is geknikt of geplet en dat de kraan volledig open is.
  • Schakel de vaatwasser in, selecteer een geschikte cyclus en start het apparaat.
  • Als de cyclus start en normaal werkt, is het probleem opgelost.

2. Controleer of het apparaat weer dezelfde foutmelding geeft of dat de melding is gewijzigd

Als het apparaat een andere foutmelding geeft, controleer dan deze foutmelding in de gebruikershandleiding voor hulp bij het oplossen van het probleem. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

Indien het apparaat na het resetten nog steeds iF0, iFo of iF1 weergeeft:

3. Controleer de watertoevoer

Controleer de watertoevoer in uw woning, bijvoorbeeld door een kraan te openen. Als er geen water is, neemt u contact op met uw waterbedrijf voor meer informatie.

4. Controleer of de waterkraan naar uw vaatwasser volledig openstaat

Als de watertoevoerkraan is gesloten, schakelt u de vaatwasser uit en opent u de watertoevoerkraan volledig. Schakel de vaatwasser opnieuw in en selecteer een programma. Druk op de startknop om de vaatwasser te starten.

5. Controleer of u meer dan één apparaat gebruikt dat water nodig heeft

Als er meer dan één apparaat in werking is dat water gebruikt, kan dit de oorzaak zijn van een te lage druk voor uw vaatwasser. Probeer de vaatwasser te gebruiken terwijl er geen andere waterafhankelijke apparaten in werking zijn.

6. Controleer de watertoevoerdruk

Controleer of u via één kraan een emmer van 10 liter in 1 minuut of een emmer van 5 liter in 30 seconden kunt vullen.
Als dit niet mogelijk is, is de waterdruk te laag om de vaatwasser te gebruiken, en moet u contact opnemen met uw waterbedrijf.

7. Controleer de toevoerslang op mogelijke knikken of verdraaiingen

Als de toevoerslang gebogen, verdraaid of beschadigd is, trekt u de stekker van de vaatwasser onmiddellijk uit het stopcontact en sluit u de watertoevoer af.

Als de slang beschadigd is, moet het apparaat door een monteur worden bekeken en gerepareerd.

8. Controleer of het filter in de toevoerslang niet verstopt is

• Het filter van de toevoerslang bevindt zich in de slangaansluiting bij de kraan. Draai de kraan dicht voordat u de toevoerslang verwijdert.
  • Het toevoerfilter moet schoon zijn en vrij zijn van kalkafzetting, zie de gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies over de verwijdering en reiniging van uw filter.
  • Nadat het filter is gereinigd en is teruggeplaatst in de toevoerslang, sluit u de slang aan, selecteert u een programma en laat u dit draaien.

9. Controleer het afvoersysteem

Controleer of:

• De filters schoon zijn. U vindt informatie over reiniging en onderhoud in de gebruikershandleiding.
  • De afvoerleiding zich op de juiste hoogte boven de vloer bevindt. Raadpleeg de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of de afzonderlijke installatiehandleiding die met uw apparaat is meegeleverd.

10. Controleer of de afdichtplug is verwijderd uit de afvoer van de gootsteen. (als uw vaatwasser onlangs is geïnstalleerd of verplaatst).

De afdichtplug moet verwijderd zijn uit de sifon. Open de toevoerleiding waar de afvoerslang is aangesloten op de sifon, verwijder de afdichtplug en sluit de toevoer van de sifon weer aan.

11. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicemonteur aan te vragen.

Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer u een monteur aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het helpt onze monteur de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.