Manden of sproeiarmen van de vaatwasser zijn verkleurd

Probleem:
  • Verkleurde manden of sproeiarmen van de vaatwasser
  • Bruine afzettingen in de vaatwasser
  • Rode afzettingen in de vaatwasser
  • vrijstaande vaatwasser
  • inbouwvaatwasser
Oplossing:

1. Controleer de zekering.

Controleer op grote resten/delen en verwijder deze

2. Reinig het apparaat, inclusief de rubberen afdichting van de deur, met een zachte, vochtige doek

3. Gebruik minstens 2 keer per maand progamma's met een lange duur

Als u regelmatig alleen korte programma's gebruikt, kunnen er vetresten en kalkaanslag achterblijven in het apparaat.

4. Gebruik maandelijks een specifiek reinigingsproduct voor vaatwassers.

Volg de instructies op de verpakking van de producten zorgvuldig op.

Wij adviseren gespecialiseerde wasmiddelen die verkrijgbaar zijn in onze webshop.

Oorzaak:
  • Tomaten- en pastasauzen kunnen een rode kleur op andere voorwerpen en onderdelen van het apparaat achterlaten. Deze rode kleur kan met behulp van een gespecialiseerd schoonmaakmiddel worden verwijderd. T
  • erracotta voorwerpen kunnen een bruine kleur op andere voorwerpen in de vaatwasser achterlaten.