Ontdooien

Een koelkast ontdooien:

1. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Verwijder producten en laden uit het apparaat.
  3. Als uw apparaat is voorzien van een gecombineerde ijsschraper/afvoerkanaal, dan plaatst u de lekbak daar ook bij.
  4. Ontdooi de eventuele ijsophoping op natuurlijke wijze door de deur(en) open te laten staan.
  5. Reinig en veeg het interieur van uw apparaat schoon met een vochtige doek.
  6. Verwijder het afvoerkanaal en plaats de laden weer terug.
  7. Sluit het apparaat en steek de stekker weer in het stopcontact.
  8. Schakel het apparaat weer in en wacht totdat de ingestelde temperatuur is bereikt. Dit neemt doorgaans 4 tot 6 uur in beslag.

Gebruik nooit scherpe objecten om de ophoping van ijs te verwijderen. Dit kan leiden tot interne schade of kan een lekkage in het koelsysteem veroorzaken.

Een vriezer ontdooien:

De vriezer moet worden ontdooid wanneer de ijslaag op de zijkanten een dikte van 10 - 15 mm bereikt. Het is gemakkelijker om de vriezer te ontdooien wanneer hij leeg is of slechts een paar artikelen bevat.

Het ijs als volgt verwijderen:

1. Schakel het apparaat uit.
  2. Verwijder eventuele voedselproducten uit de vriezer, wikkel ze in verschillende lagen papier en bewaar ze op een koele plek.
  3. Laat de deur open, haal de plug uit de afvoer en verzamel het water in een een bak. Gebruik een geschikte schraper om het ijs snel te verwijderen.
  4. Als u klaar bent met het ontdooien, veegt u de binnenkant van de vriezer grondig schoon en plaatst u de afvoerplug weer.
  5. Schakel het apparaat in.
  6. Stel de temperatuurschakelaar in op de laagste temperatuur en laat het apparaat twee tot drie uur op deze instelling staan.
  7. Plaats het voedsel weer terug in de vriezer.

Gebruik nooit scherpe metalen voorwerpen om ijs af te schrapen. Dit kan het apparaat beschadigen. Gebruik geen mechanische gereedschappen of andere kunstmatige hulpmiddelen om het ontdooien te versnellen, tenzij dit door de fabrikant wordt onderschreven. Als de temperatuur van bevroren levensmiddelen tijdens het ontdooien stijgt, wordt de houdbaarheid mogelijk verkort.