Kuivausrumpu lopettaa ohjelman heti käynnistyksen jälkeen

Ongelma
  • Kuivausrumpu lopettaa ohjelman heti käynnistyksen jälkeen
  • Kuivausrumpu käynnistyy hetkeksi, mutta siirtyy ohjelman loppuun
  • Pyykkiä ei ole kuivattu
Koskee seuraavaa
  • Ilmatuuletettu kuivausrumpu
  • Kuivausrumpu
  • Lämpöpumpulla varustettu kuivausrumpu
Ratkaisu

1. Älä laita koneeseen kuivaa pyykkiä Käytä vain ajastimella varustettua ohjelmaa hieman kostean pyykin kuivaamiseen.

HUOMIO: Valitse aina lyhyt kuivumisaika, muuten pyykki voi ylikuumentua ja kutistua!

HUOMIO: Älä koskaan jätä kuivausrumpuun pientä pyykkimäärää äläkä jätä sitä tyhjäksi!

2. Ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen

Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, huoltoteknikkoa on suositeltavaa pyytää käymään.

Syy

1. Kuivausrumpuohjelmat ovat joko ajastettuja tai kosteusohjattuja.

Kosteusohjatuissa ohjelmissa (esim. Puuvilla - kaappikuiva tai Silityskuiva), suoritetaan alussa pyykin kosteutta mittaava johtavuuden mittaus.

Jos pyykin kosteus on liian alhainen tai jos laitteessa ei ole pyykkiä tai siinä on liian vähän pyykkiä, kosteutta ei voida määrittää ja ohjelma peruutetaan.