Kuivausrummun kuivaus on huono ja pyykki on kosteaa kuivauksen jälkeen

Ongelma:
  • Pyykki pysyy kosteana kuivauksen jälkeen
  • Kuivausrumpu ei kuumene
  • Kuivatustulokset ovat huonot
Koskee seuraavia:
  • Ilmatuuletettu kuivausrumpu
Kuivausrumpu
  • Lämpöpumpulla varustettu kuivausrumpu
Ratkaisu:

1. Valitse oikea kuivausohjelma.

Varmista, että pyykin hoito-ohjemerkinnässä olevat pesu- ja hoitosymbolit vastaavat kuivausohjelmaa.

Katso ohjelmatiedot käyttöohjeesta.

2. Kosteusohjatuissa ohjelmissa (esim. ""Puuvilla - kaappikuiva"") tulee valita korkeampi kuivuustaso (esim. Erittäin Kuiva).

Kuivausrummun ohjelmat ovat joko ajastettuja tai kosteusohjattuja.

3. Jos pyykki koostuu eripaksuisista tai -tyyppisistä tekstiileistä, lajittele pyykki tekstiilin paksuuden ja tyypin mukaan ja kuivaa erikseen.

Mallista riippuen joissakin laitteissa on myös erityisohjelmia (esim. ""MIX XL"", ""FARKUT"" tai ""Vuodevaatteet”), jotka soveltuvat eri tyyppisille tai eri paksuisille tekstiileille.

4. Aseta DRY PLUS -lisätoiminnon asetukseksi MAX, jos se on olemassa kuivausrummussa.

5. Aseta jäljelle jääneen kosteustason asetus korkeimmalle kuivuustasolle, jos kuivausrummussa on tämä asetus.

6. Puhdista kaikki sihdit ja lauhdutin (jos mahdollista) säännöllisesti ja huolellisesti käyttöohjeen mukaisesti.

Voit ladata käyttöohjeen täältä.

7. Älä ylitä maksimitäyttömäärää.

HUOMIO: Annetut täyttömäärät viittaavat aina kuivan pyykin painoon.

8. Varmista, että huoneen lämpötila on yli +5 °C ja alle +35 °C.

Optimaalinen huonelämpötila parhaiden kuivaustulosten saavuttamiseksi on 19 – 24 °C.

9. Ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen Jos edellä mainitut ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, huoltoteknikkoa on suositeltavaa pyytää käymään.