Astianpesukoneen kuivaus ei toimi tai kuivaustulos on heikko

Kuivaustulokset on mitattava posliini- ja lasiastioiden perusteella. Muoviastiat - ja -osat (esim. ruokailuvälineet, säilytysastiat ja laitteen muoviosat) jäävät märiksi. Muoviosat menettävät lämpöä nopeasti, tämän seurauksena niiden pinnoissa voi tapahtua kosteuden tiivistymistä.

• Parhaat pesu- ja kuivaustulokset voidaan saavuttaa käyttämällä teho- tai automaattista ohjelmaa.
Ohjelman ECO, BIO tai 30 min. käyttö
  • ECO- ja BIO-ohjelmissa kuivaus tapahtuu passiivisesti eikä 30 minuutin ohjelmissa ole kuivausvaihetta.
  • Käytä automaattista tai teho-ohjelmaa. Jos astiat eivät ole kuumia ohjelman päättyessä, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Astiat pestiin pesuaineella ennen niiden pesemistä astianpesukoneessa
  • Tämä johtaa liialliseen vaahdon muodostumiseen ja huuhtelukirkasteen tehon heikentymiseen, jolloin seurauksena ovat heikot kuivaustulokset.
Astianpesukone on täytetty liian täyteen tai virheellisesti

Astianpesukoneen pesutulokset voivat olla heikot, jos astianpesukone on ylikuormitettu tai täytetty virheellisesti. Täytä astianpesukone ohjekirjan ohjeiden mukaisesti ja anna ylimääräisen huuhteluveden kuivua/haihtua aina pesuohjelman jälkeen ennen koneen tyhjentämistä. Tyhjennä ensin alakori.

Astianpesukoneen täyttäminen:

• Pese laitteella ainoastaan astioita, jotka kestävät pesun astianpesukoneessa.
  • Älä aseta astianpesukoneeseen puu-, sarviaines-, alumiini-, tina- ja kupariastioita.
  • Älä aseta astianpesukoneeseen imukykyisiä esineitä (esim. sieniä tai pyyhkeitä).
  • Poista ruokajäämät astioista ennen niiden asettamista astianpesukoneeseen.
  • Voit poistaa ruokajäämät tai astioihin kuivuneen ruoan helposti liottamalla keittoastioita ja pannuja vedessä ennen niiden asettamista astianpesukoneeseen.
  • Aseta ontot astiat (esim. kupit, lasit ja kattilat) koneeseen niiden pohjapuoli ylöspäin.
  • Varmista, etteivät ruokailuvälineet ja astiat jne. ole liian lähekkäin. Sekoita lusikat muihin ruokailuvälineisiin.
  • Varmista, etteivät lasit kosketa toisiaan.
  • Aseta pienet esineet ruokailuvälinekoriin.
  • Aseta kevyet astiat yläkoriin. Varmista, että ne pysyvät paikoillaan.
  • Varmista ennen pesuohjelman käynnistämistä, että suihkuvarret pääsevät pyörimään esteettä.

Astianpesukoneen tyhjentäminen:

• Anna astioiden jäähtyä, ennen kuin tyhjennät ne koneesta. Kuumat astiat voivat vaurioitua helposti.
  • Tyhjennä ensin alakori ja vasta sen jälkeen yläkori
Huuhtelukirkasteen asetus
  • Huuhtelukirkastetta on suositeltavaa lisätä ohjekirjan ohjeiden mukaisesti parempien kuivaustulosten saavuttamiseksi.
Konetiskiaine
  • Tarkista käyttämäsi konetiskiaine. Jos mahdollista, kokeile toista konetiskiainetta ja/tai huuhtelukirkastetta. Käytä pikaohjelmissa jauhemaista tai nestemäistä konetiskiainetta, sillä jotkin pesuainetabletit eivät liukene kokonaan pikaohjelmien aikana.
  • Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi huuhtelukirkasteen lisääminen voi olla tarpeen myös pesuainetabletteja käyttäessä.
  • Varmista, että kaikki suodattimet ja suihkuvarret ovat puhtaita. Katso laitteen puhdistus- ja ylläpito-ohjeet ohjekirjasta.
Dry +, Dry Plus, XtraDry -toiminto
  • Jos laitteessasi on tämä toiminto, se voi parantaa kuivaustuloksia. Ohjelman kesto on tällöin kuitenkin pitempi ja energiankulutus suurempi.

• Jos yllä annetut ohjeet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.