Pakastimen sivuilla ja reunoilla on huurretta tai jäätä

Pakastimien normaalia jään muodostumista ja kosteuden tiivistymistä

Pakastimiin muodostuu normaalisti huurretta ja jäätä.

Jäätä muodostuu luukun avaamisen yhteydessä, jolloin laitteeseen pääsee kosteaa ilmaa.

Jää voidaan poistaa sulattamalla pakastin.

Onko luukku avattu toistuvasti tai jätetty auki pitkäksi aikaa?

Jos luukku on jätetty auki pitkäksi aikaa tai sitä on avattu toistuvasti, laitteeseen päässyt kostea ilma voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä ja lopulta jään muodostumista. Vältä jättämästä luukkua auki pitkäksi aikaa.

Täten säästät myös energiaa.

Jää voidaan poistaa sulattamalla pakastin.

Oletko koskaan yrittänyt sulattaa pakastinta?

Pakastin on sulatettava, kun sivuilla olevan jääkerroksen paksuus on noin 10–15 mm.

Pakastimen sulattaminen on helpompaa, kun se on tyhjä tai se sisältää vain vähän tuotteita.

Poista jää seuraavasti:

1. Kytke virta pois laitteesta.
  2. Poista elintarvikkeet pakastimesta, kääri ne useaan sanomalehtikerrokseen ja aseta ne kylmään paikkaan.
  3. Jätä ovi auki, irrota mahdollisen poistoaukon tulppa ja anna veden valua alustalle. Poista jää nopeasti kaapimen avulla.
  4. Pyyhi pakastimen sisäosa huolellisesti sen sulattamisen jälkeen ja aseta tyhjennystulppa takaisin paikoilleen.
  5. Kytke laitteeseen virta.
  6. Aseta lämpötilasäädin alhaisimpaan lämpötila-asetukseen ja anna laitteen käydä kahden tai kolmen tunnin ajan.
  7. Aseta elintarvikkeet takaisin pakastimeen.

Älä koskaan käytä teräviä metalliesineitä jään irrottamiseen, muutoin laite voi vaurioitua. Älä käytä mekaanisia työkaluja tai muita keinotekoisia välineitä sulattamisen nopeuttamiseksi, ellei valmistaja suosittele niitä. Jos pakasteiden lämpötila nousee sulatuksen aikana, niiden säilyvyys voi heikentyä.

Onko oven tiiviste asennettu virheellisesti? Onko se vaurioitunut jotenkin?

Tarkista oven tiiviste huolellisesti.

Jos oven tiiviste on vaurioitunut tai pois paikoiltaan, pakastimen lämpötila nousee ja laitteeseen muodostuu huomattavasti jäätä ja tiivistyy kosteutta. Hälytys voi tällöin aktivoitua näyttöön, LED-varoitusmerkkivalo syttyä tai laitteesta voi kuulua äänimerkki.

Kyseiset hälytykset ilmoittavat laitteen liian korkeasta sisälämpötilasta.

Oven kumitiiviste voidaan tarkistaa paperipalalla asettamalla se oven ja kehyksen väliin. Paperin tulee kiinnittyä tiukasti koko leveydeltä, kun ovi suljetaan.

Jos oven tiiviste on epämuodostunut, ongelma voidaan joskus korjata lämmittämällä sitä muutaman sekunnin ajan hiustenkuivaajalla ja suoristamalla kumi sen jälkeen.

HUOMAUTUS: Vältä oven tiivisteen liiallista kuumentamista, muutoin sekä tiiviste että ovi voi vaurioitua.

Pidä oven tiiviste puhtaana ja vaihda tiiviste, jos se on vaurioitunut.

Huolehtimalla tiivisteen kunnosta säästät myös energiaa.

Jos oven tiivisteen vaihtaminen ei onnistu, voit antaa sen huoltoteknikon tehtäväksi.

Säilytetäänkö elintarvikkeita oikeaoppisesti?

Säilytä elintarvikkeita aina folioon tai kelmuun käärittynä tai ilmatiiviissä rasiassa.

Käärimättömät elintarvikkeet muodostavat huomattavasti kosteutta ja jäätä laitteen sisällä.

Onko pakastimen ympärillä riittävästi tilaa?

Laitteen ympärille on tärkeää jättää riittävästi tilaa laitteen ilmanvaihtoa varten.

Lisätietoa ilmanvaihdosta on saatavilla laitteen ohjekirjasta tai asennusoppaasta.

Esimerkki:

ILMANVAIHTOA KOSKEVAT VAATIMUKSET

1. Aseta pakastin vaakasuunnassa tasaisen alustan päälle. Neljän jalan on oltava tukevasti lattiassa.
  2. Varmista, että laitteen takaosan ja seinän väliin jää vähintään 5 cm vapaata tilaa.
  3. Varmista, että laitteen päälle laitteen ja kalusteiden väliin jää vähintään 5 cm vapaata tilaa.

Lämpötilaa ei ole säädetty oikein.

Jos lämpötila-asetus on liian alhainen ympäristölämpötilaan nähden, pakastimen sisään muodostuu huomattavasti jäätä.

Useimmissa ympäristöissä jäätä muodostuu vähemmän, kun asetat korkeamman lämpötilan (noin -18 °C).

Tyhjennystulppaa ei ole asennettu hyvin paikoilleen.

Aseta mahdollinen tyhjennystulppa hyvin paikoilleen.

Vaurioituneet saranat

Ongelma voi johtua vaurioituneesta saranasta.

Huoltoteknikko korjaa viallisiin saranoihin liittyvät ongelmat.