Tørretumbleren lugter dårligt - hvad gør jeg?

Problem
  • Min tørretumbleren lugter dårligt
  • Vasketøjet lugter dårligt efter tørring
Gælder for
  • Tørretumbler med varmepumpe
  • Kondenstørretumbler
Løsning
  1. Rengør alle filtre og kondensatoren (hvis tilgængelig) regelmæssigt og omhyggeligt som beskrevet i brugermanualen.  Du kan hente din brugermanual her.
  2. Hvis vasketøjet lugter dårligt efter tørring, kan lugten være opstået før tørring:
    -Vær opmærksom på korrekt dosering af vaskemiddel, når du vasker.
    -Vask tøjet ved den temperatur, der angives som den maksimale på tøjets vaskelabel, og brug om nødvendigt pletfjerner eller afspændingsmiddel.
    -Tør vasketøjet straks efter vask, og tag det ud, så snart tørringen er afsluttet.
    -Vælg et tidsstyret tørreprogram, hvis tøjet stadig er fugtigt efter tørring.
  3. Lugt fra vandbeholder eller vand reservoir på maskine med varmepumpe:
    Lugt kan komme fra maskinens vand reservoir eller vandbeholder.
    Dette kan ofte løses ved at hælde ca.1 dl Rodalon i vandreservoir bag klappen under døren og ca.en 1 dl i vandbeholderen.
    På nogle maskiner er der et vandfilter ved vandreservoir som kan løftes op inden du hælder Ronalon i.
    Lad derefter maskinen stå et døgns tid inden du bruger den igen. Efter næste tørring du blot vandbeholderen og vandsystemet er nu renset. Det er også vigtigt du samtidig rengører din maskine. Se her hvordan du rengører din tørretumbler her.
  4. Kontakt autoriseret Electrolux Service
    Hvis ovenstående råd ikke løser problemet, anbefaler vi at, du bestiller besøg af en servicetekniker.
Tip

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her

Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling.
Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks. lynnedslag, skadedyr osv. - ikke er årsag til fejl på produktet.