Vaske-tørremaskine viser fejlkode 40, E40, 4 bip, 4 blink

Hvis vaske-/tørremaskinen viser fejl 40, E40, bipper fire gange eller blinker fire gange i en lampe, er der et problem med døren eller dørlåsen.

Dør ikke lukket rigtigt

Problemet skyldes sandsynligvis at døren ikke er lukket rigtigt ved vaskeprogrammets start. Kontroller at lågen er lukket korrekt og evt. give døren et fast tryk. Der kan normalt høres et klik.

Tøj i klemme

Problemet kan skyldes der er tøj i klemme mellem lugebælgen og dørglas eller maskinen er overfyldt. Kontroller om der ligger tøj i klemme og fjern evt. noget tøj fra tromlen før programmet genstartes.

For meget tøj i maskinen

Hvis der er for meget tøj i maskinen (overfyldt), så kan tøjet trykke så meget på døren, at den ikke kan lukkes. Fjern evt. noget tøj fra tromlen før programmet genstartes.

Børnesikring

Problemet kan skyldes at den mekaniske børnesikring i døren er aktiveret. (hvis maskinen har en sådan) Deaktiver børnesikringen med en mønt eller lignende og prøv igen.

Wash door frame child lock.jpg

Dørlås defekt

Hvis ovenstående ikke løser problemet, er dørlåsen muligvis defekt og skal udskiftes af en tekniker.

For at løse problemet kan du bestille et teknikerbesøg eller kontakte kundeservice for ydeligere vejledning.