Vaske-tørremaskine centrifugerer ikke eller viser fejlkode EF5

Transportbeslag ikke fjernet

Maskinen kan støje voldsomt, gå i stykker eller skabe ubalance, så den ikke kan centrifugerer, hvis transportbeslagene ikke er fjernet efter installering.

I din brugsanvisning eller installtionsvejledning der fulgte med maskinen, kan du se hvordan de fjernes. Se her eksempler med 3 eller 4 transportbolte:

Wash transport parts.jpg

Maskinen ikke i vatter

Maskinen kan skabe ubalance, så den ikke kan centrifugerer, hvis den ikke er monteret i vatter. Dette kan du løse ved, at justerer maskinens fødder og kontrollere med et vatterpas.

Wash level.jpg

Underlaget

Maskinen skal placeres på fast plant underlag. Gulvet under maskinens fødder må ikke skråne, så fødderne kun berører en del af gulvfladen. Hele føddernes flade skal være i kontakt med underlaget.

Træ- eller laminatgulve fjedrer typisk for meget. Denne type underlag forstærker driftslyden og er ikke en fejl på maskinen.

Ved laminat på beton, kan du evt. anbringe maskinen direkte på betongulvet ved, at fjerne laminaten under maskinen. Ved trægulv kan der afstives med f.eks. en multiplex-plade, som skrues fast i gulvet under maskinen.

Se evt.også gulvteksten i din brugervejledning.

Maskinen placeret på gummi fødder

Hvis maskinen er placeret på ekstra gummi fødder, kan disse fjernes og derefter afprøves maskinen igen.

Overfyldning / underfyldning

Det kan skabe for meget ubalance så den ikke kan centrifugerer, hvis maskinen er overfyldt eller fyldt for lidt, f.eks. med et tungt klædestykke.

• Hvis maskinen er overfyldt fyldes mindre i
  • Ved for lille fyldning, kan du fylde lidt håndklæder i maskinen, så der bedre kan blive balance i tromlen.

Du kan teste centrifugering ved, at køre et program med tom tromle.

Skyllestop valgt

Vaskemaskinen centrifugere ikke sidst i programmet, hvis skyldestop er tilvalgt.

Hvis skyllestop er valgt og der står vand i maskinen, skal du efter vask vælge og starte et udpumpnings-program.