Tørreprogrammet tager for lang eller for kort tid

På visse modeller forkortes eller forlænges tiden automatisk, idet programmets justeres til fyldning, vægt, type af vasketøj og hvor vådt tøjet er. Dette gælder både vaske- og tørreprogrammer.

Hvis maskinen kører et tørreprogram, forlænges eller forkortes programlængden afhængigt af størrelsen på fyldningen, fyldningens vægt og fugtighed - samt hvilke materialer tøjet er lavet af. Nogle modeller registrerer elektronisk, hvor tørt tøjet er, og afslutter ikke tørringen, før tøjet er helt tørt.

Se andre årsager til forlænget vaske eller tørretid nedenfor:

• Hvis skyllestop er valgt, kan det fravælges.
  • Hvis ekstra skylning er valgt, kan det fravælges.
  • Vær sikker på at vandet løber problemfrit ind i maskinen, og at vandtrykket er tilstrækkelig højt. Ellers forlænges programlængden. I visse tilfælde kan det være for kort til, at vaskemidlet opløses. Se information i din brugervejledning, hvis maskinen ikke tager nok vand ind.
  • Hvis udskudt start er valgt, kan det fravælges.
  • Sørg for, at maskinen pumper vandet ud. Hvis maskinen registrerer, at vandstanden ikke ændres før skift til centrifugering, kan vaskeprogrammet gentages. Se information i din brugervejledning, hvis pumpen ikke pumper vandet ud.