Ovn bager ikke jævnt, bager ujævnt

Min nye ovn bager ikke som den gamle...

Det er sjældent at man kan bruge alle de samme indstillinger i den nye ovn, lige som man kunne i den gamle. Ofte skal man tilpasse enkelte indstillinger i forhold til den gamle, f.eks. temperatur, ribbe placering eller ovn funktion.

Årsagen til at indstillingerne kan variere fra ovn til ovn er bl.a. ovnrummet størrelse og energi klassen, generelt holder ovnene bedre på varmen i dag i forhold til tidligere hvorved der bør tilberedes på lavere temperatur i forhold til ældre ovne.

Man vil ofte opnå det bedste resultat ved, at forvarme ovnen inden bagværket stilles ind. Kun hvis man bruger en af vore kombi/ damp ovne på brødprogram, skal brødet sættes ind, uden forvarmning af ovnen. Endvidere er der også enkelte tips til fremstillingen af dejen, som kan forbedre det færdige bage resultat markant.

Find her tips og løsninger:
  • Hvis man oplever at skorpen på brøddet bliver for hård, kan det skyldes en af følgende årsager.

1. For fast dej.
  2. For høj ovntemperatur.
  3. For tørt i ovnen.

• Ved bagning af boller / småt gærbrød er det vigtigt at bagepapiret ikke rager op over bagepladen, dette vil kunne give et forkert flow I varmluften og derved en skæv varmefordeling.

Forkert:

Bageresultat 1.jpg

• Ved bagning på varmluft er det vigtigt, at bagværket står på lige rækker, så den varme luft kan passere frit imellem det. På denne måde bliver alt på pladen udsat for samme mængde varme.

Forkert:

Bageresultat 2.jpg

• Eksempel på boller der er bagt på ribbe 1 & 4 på 200C på varmluft i 12 minutter. Billedet viser plade 1 ud af 2.

Som man kan se i dette eksempel har temperaturen været for høj hvilket giver et ujævnt resultat. Her kan man forbedre resultatet ved at sænke temperaturen til 150-170C og forlænge tilberednings tiden tilsvarende, så vil resultatet blive ensartet.

Forkert:

Bageresultat 5.jpg.png

• Eksempel på boller der er bagt på ribbe 3 på 200C og på over/ under varme i 12 minutter.

Rigtig og ens bagt, med optimale indstillinger og bagetid:

Bageresultat 4.jpg.png

Proplader

Til de fleste modeller ovne vil det være muligt at bestille en pro- bageplade som vil give bedre luftcirkulation rundt om bagværket pga. den perforerede overflade.

En Pro-bageplade kan forbedre bageresultatet.

Proplade:

Ovn pro bageplade.png

Se udvalget af bageplader, tilbehør og plejemidler i webbutikken