Efter hyppigt brug af varmluft ligner det rust i ovnen

Brun belægning i ovne

Når man ofte bruger ovnfunktionen varmluft, kan man opleve at der aflejres en gul-brun rust ligende farve på bagvæggen af ovnen.

Det er ikke rust, men derimod fedtaflejringer fra maden som transporteres via luftcirkulationen i ovnen og ind på bagvæggen. Den varme luft bliver presset ud langs siderne af ovnen indtil den rammer dørglasset og derefter rammer den maden og til sidst, suges ind i blæseren.

Eksempel på normal brun / rust ligende  belægning ved brug af varmluft:

Varmluft rust.png

Varmluft funktion

Ved brug af varmluft, suger blæseren luften ind gennem risten foran. Det betyder at den varme luft først rammer maden og umiddelbart efter, bagvæggen. På denne måde afsættes fedtrester let på bagvæggen. For at minimere dette kan man med fordel vælge over/ under varme ved tilberedning af fjerkræ eller ligende.

Eksempel på luftcirkulation på varmluft funktion:

Varmluft circulation.png

Hvordan fjernes rust lignende belægning

Den fedt som naturligt findes i maden og som hvirvles  rundt i ovnrummet ved brug af varmluft ,vil aflejres på de metaldele som luften rammer når blæseren cirkulere luften.

Disse fedtrester vil ofte være brændt godt fast, men kan fjerne ved, at påføre en vand + sulfoblanding med en blød opvaskebørste og lade det sidde nogle timer. Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen flere gange.

Du kan også finde egnede rense og plejemidler i webbutikken